Головна Новини Азарт 2024 Великі гравці гемблінгу: як азартні ігри поповнюють держбюджет
commentss НОВИНИ Всі новини

Великі гравці гемблінгу: як азартні ігри поповнюють держбюджет

Динаміка податкових відрахувань в гемблінг-індустрії: звіт за перше півріччя 2024

12 серпня 2024, 16:04
Поділіться публікацією:

Українська гемблінг-індустрія стала не лише полем для азартних ігор, а й значущим джерелом державних доходів, демонструючи вражаюче зростання податкових надходжень. За даними Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей (КРАІЛ), перше півріччя 2024 року стало рекордним за обсягами податкових внесків від гемблінгу. 

Великі гравці гемблінгу: як азартні ігри поповнюють держбюджет

Податковий рекорд від азартних ігор: хто вніс найбільше. Фото з відкритих джерел

Цікаво, що податок на доходи від азартних ігор, який у 2021 році становив нуль, виріс до значущих цифр в наступні роки. У 2023 році ця цифра склала 4,335 мільярда гривень, а вже станом на квітень 2024 року досягла 2,897 мільярда гривень. 

Загальні податкові платежі зросли з 62 мільйонів гривень у 2021 році до 618,9 мільйонів у 2022 році і до астрономічних 10,3 мільярда гривень у 2023 році.

Великі гравці гемблінгу: як азартні ігри поповнюють держбюджет - фото 2

Великі гравці гемблінгу: як азартні ігри поповнюють держбюджет - фото 3

Важливо відзначити, що КРАІЛ активно сприяє налагодженню взаємовигідної співпраці між державою та операторами гемблінг-індустрії. Комісія щоквартально веде облік податкових зобов'язань, співпрацюючи з Державною податковою службою України для забезпечення прозорості та своєчасності податкових відрахувань.

Зазначимо також що в компанії підкреслили, що Комісія не розкриває назви компаній, які вносять ці внески. Це рішення підтримує конфіденційність і допомагає уникнути конкуренції між компаніями.

“КРАІЛ щоквартально надсилає запит для отримання інформації щодо нарахованих та сплачених податкових платежів за суб’єктами, що отримали ліцензії на провадження діяльності у сфері організації та проведення азартних ігор. КРАІЛ надає узагальнену інформацію щодо сплачених, станом на 01.04.2024, податкових платежів за вказаними суб’єктами господарювання, що надавалась Державною податковою службою України”, — йдеться в повідомленні КРАІЛ. 

Читайте також на порталі “Коментарі” — Чи зможе Україна перейняти досвід європейських країн при формуваннні вітчизняного ринку азартних ігор.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини