Головна Новини Азарт 2021 Як пристрасть до азартних ігор може штовхати на злочин і до чого тут "Парі-Матч"
commentss НОВИНИ Всі новини

Як пристрасть до азартних ігор може штовхати на злочин і до чого тут "Парі-Матч"

Ігроманію давно прирівнюють до залежності, яка стоїть поруч із наркоманією

30 грудня 2021, 10:00 comments1112
Поділіться публікацією:

Ігроманія — патологічний потяг до азартних ігор. Останнім часом проблема азартних ігор набула винятково важливого значення у зв'язку з поширенням грошових ігрових автоматів, відкриттям безлічі казино, а також букмекерських контор (у тому числі онлайн). Небезпека полягає в тому, що людина, яка пристрасна до азартних ігор, шкодить не тільки собі, а й оточуючим. Нерідко ігроманія штовхає людей на злочини, аж до позбавлення життя людини.

Як пристрасть до азартних ігор може штовхати на злочин і до чого тут "Парі-Матч"

Парі-Матч - фото з відкритих джерел

В Україні існують випадки, коли пристрасть до азартних ігор набуває трагічного фіналу. Так, згідно з Єдиним реєстром судових рішень, у 2020 році райсуд Миколаєва в рамках кримінального провадження за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.115 ККУ (навмисне вбивство) розглядав клопотання про тимчасовий доступ до документів, що перебувають у володінні ТОВ "Парі-Матч" .

Вивчивши надані матеріали досудового розслідування та клопотання слідчого, суд задовольнив його, оскільки вивчення зазначених документів має важливе значення для встановлення важливих обставин, що є предметом зазначеного досудового розслідування. Іншим способом встановити та довести обставини злочину неможливо.

Так, слідство запитувало у "Парі-матч" інформацію:

- під яким нік-неймом і в який період робив ставки до "Парі-Матчу" підозрюваний;

— Яка ставка була зроблена і в який період;

— яка сума програшу/виграшу та у який період;

— виписку ставок за весь 2017 рік та результати виграшів;

— Виписку ставок за весь 2017 рік та результати програшу.

Виходячи з важливості документів, які суд зобов'язав надати "Парі-Матч", можна припустити, що особа, яка, ймовірно, причетна до злочину, вчинила його якраз у зв'язку із захопленням в азартні ігри.

Лудоманію давно прирівнюють до залежності, яка стоїть поруч із наркоманією. Залежна людина може втратити контроль за своїм станом або поведінкою. Людина часто починає робити ставки, які не може собі дозволити, і наслідки можуть бути різними: хтось тягне речі з дому, а хтось йде на більш серйозні злочини.

Парі-матч – міжнародна букмекерська компанія, що має широку популярність в Україні. Їй неодноразово вдавалося оминати заборони та продовжувати свою діяльність. Як — читайте у матеріалі видання "Коментарі".





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини