Головна Новини Азарт 2024 Світовий тренд посилення контролю над азартними іграми: чи приєднається Україна
commentss НОВИНИ Всі новини

Світовий тренд посилення контролю над азартними іграми: чи приєднається Україна

КРАІЛ про обмеження в азартних іграх: позиція регулятора та перспективи змін

12 липня 2024, 11:31
Поділіться публікацією:

Україна продовжує стежити за світовими тенденціями посилення контролю над азартними іграми.  Деякі країни вже встановили фінансові ліміти та вимоги до декларування доходів гравців.

Світовий тренд посилення контролю над азартними іграми: чи приєднається Україна

КРАІЛ про обмеження в азартних іграх

Зокрема, у Нідерландах молоді гравці (18-24 роки) зможуть витрачати на азартні ігри не більше 300 євро на місяць, тоді як для гравців старше 24 років ліміт збільшено до 700 євро. У Бразилії ж влада вирішила, що гравці мають показувати, скільки вони заробляють, щоб довести, що їхні ставки відповідають їхнім доходам.

Журналісти звернулися до Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей (КРАІЛ) з питанням про можливість введення подібних обмежень в Україні. 

Наразі українське законодавство не передбачає таких обмежень, а комісія не має повноважень для їх введення. За інформацією Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей (КРАІЛ), українські гравці мають можливість самостійно встановлювати ліміти на свої витрати. Крім того, азартні ігри дозволені лише особам старше 21 року.

Крім того, в КРАІЛ зазначили, що питання подання декларацій про майновий стан і доходи (податкових декларацій) громадянами України регулюються положеннями Податкового кодексу України.

“Розгляд питання щодо встановлення вимог до подання гравцями організаторам азартних ігор декларацій про майновий стан і доходи можливо у разі внесення відповідних змін до Податкового кодексу України та Закону України "Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення”, — йдеться в повідомленні КРАІЛ. 

Міжнародний досвід показує, що посилення регулювання азартних ігор є глобальною тенденцією. У багатьох країнах запроваджуються заходи, спрямовані на захист вразливих верств населення та запобігання негативним соціальним наслідкам. Однак, експерти зазначають, що такі заходи можуть мати і негативні наслідки, обмежуючи свободу відповідальних гравців та підштовхуючи їх до нелегальних платформ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини