Головна Новини Азарт 2024 Скандал у гемблінг-індустрії: як азартні ігри маскувались під лотереї в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Скандал у гемблінг-індустрії: як азартні ігри маскувались під лотереї в Україні

Нелегальну діяльність лотерейників «помітили» лише після кримінальних проваджень БЕБ, - Вікторія Закревська

9 вересня 2024, 12:04
Поділіться публікацією:

Наслідки кримінальних розслідувань у сфері лотерей та азартних ігор в Україні обговорюються широко вже кілька місяців, але значні зрушення відбулись лише нещодавно. Лотерейні оператори, які де-факто організовували азартні ігри, оминули законодавчі вимоги, використовуючи правові прогалини, що дозволяли їм вести діяльність практично без перешкод, іноді прямо під носом у правоохоронних органів. Про це заявила Вікторія Закревська, заступниця голови Ukrainian Gambling Council із комунікаційних питань.

Скандал у гемблінг-індустрії: як азартні ігри маскувались під лотереї в Україні

Лотерейні оператори в Україні маскували азартні ігри

Ситуація з оподаткуванням компаній-організаторів ринку азартних ігор із самого початку повернення гемблінгу в легальне правове поле, у другій половині 2020 року, розглядалась вкрай тенденційно. Майже всі, хто переймавсь питанням оподаткування, тобто – члени парламентського Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики, учасники різних ТСК Ради, що "шукали гроші" для наповнення державного бюджету, чиновники Мінфіну, представники ЗМІ тощо – завжди звертали увагу лише на діяльність ліцензованих організаторів гемблінгу і залишали поза увагою роботу операторів лотерей”, — зазначила Вікторія. 

За матеріалами, отриманими від КРАІЛ, БЕБ ініціювало блокування доступу до сайтів лотерейних операторів, де раніше можна було знайти будь-яку азартну гру.

Після рейдів і перевірок, виявилося, що низка відомих компаній-операторів державних лотерей використовувала свої легальні сайти для проведення незаконних азартних ігор. За словами Закревської, такі дії є явною зловживанням довірою та маніпуляцією законодавчою базою.

“Якби не БЕБ, мабуть багато хто і замовчував би нелегальну діяльність операторів лотерей із організації азартних ігор! Часто подібні "активності" залишаються поза увагою через брак контролю або недостатню обізнаність громадськості. І лише надзвичайна активність правоохоронців примушує ЗМІ та політиків звернути увагу на роботу нелегалів”, — наголосила Закревська



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини