Головна Новини Азарт 2022 Холдинг Techiia завів в Україну російського букмекера 1xBet - розслідування
commentss НОВИНИ Всі новини

Холдинг Techiia завів в Україну російського букмекера 1xBet - розслідування

У українських ЗМІ з'явилася інформація про можливе співробітництво холдингу Techiia з 1xBet

25 жовтня 2022, 09:10 comments1654
Поділіться публікацією:

Український IT-холдинг Techiia має прямі зв'язки з російським букмекером 1xBet та, ймовірно, допомагав йому з отриманням ліцензій для роботи в Україні. Про це у своєму розслідуванні "Родинні зв'язки. Хто пов'язує український холдинг Techiia з російським букмекером 1xBet" пише " УНІАН ", посилаючись на розслідування журналістів телеканалу "Прямий".

Холдинг Techiia завів в Україну російського букмекера 1xBet - розслідування

Букмекер 1xBet. Фото: із відкритих джерел

Як відомо, у українських ЗМІ почали з'являтися дані про можливу співпрацю холдингу Techiia з 1xBet. Журналісти поставили під сумнів походження 60 млн доларів, які Techiia передала на підтримку ЗСУ – це розмір всього виторгу компанії за 2021 рік, а співзасновник холдингу Олег Крот не зміг чітко пояснити, звідки тоді такі гроші на благодійність.

Після цього всплив зв’язок другого співзасновника Юрія Лазебнікова з російським букмекером: до 2020 року Лазебніков був директором ТОВ "МЕ-ЕСТЕЙТ", власником якого був Сергій Цибін, який сьогодні є власником ТОВ "Твоя беттінгова компанія", яка і отримувала ліцензії на роботу 1xBet в Україні.

Холдинг Techiia завів в Україну російського букмекера 1xBet - розслідування - фото 2

"Саме тому народилась підозра про те, що саме український холдинг Techiia міг допомагати заводити 1xBet в Україну, а внесок у 60 млн долларів на підтримку ЗСУ міг бути платою від російського букмекера за позитивне рішення КРАІЛ у видачі йому ліцензій на роботу в Україні", — йдеться у публікації.

На користь цієї підозри зіграв і той факт, що вже після початку повномасштабної війни кіберспортивна компанія WePlay Esports, яка входить в холдинг Techiia, продовжувала співпрацювати з російським букмекером 1xBet, який влітку та в вересні 2022 року транслював змагання з Counter Strike: Go та 5 сезон WePlay Academy League, що проводились українською кіберспортивною компанією, та анонсував ставки на них.

Холдинг Techiia завів в Україну російського букмекера 1xBet - розслідування - фото 3

Ще на початку 2021 року WePlay Esports радо оголошував про свою дружбу та співпрацю з 1xBet. Але сьогодні в Techiia заперечуюить будь-які зв’язки зі сканадльним букмекером.

Але, як виявили журналісти, і сьогодні Techiia та 1xBet мають прямий родинний зв’язок. Справа в тому, що головним юристом WePlay Esports працює Роман Родін, який є рідним братом Олександра Родіна, директора ТОВ "Твоя беттінгова компанія", яка і отримувала ліцензії на роботу 1xBet в Україні. Олександр Родін та Роман Родін вдвох були зареєстровані за однією адресою в Києві на вулиці Леоніда Первомайського, 3, кв. 7, йдеться в розслідуванні. Більше того, громадянська дружина директора українського 1хBet Діана Шаповалова, згідно її сторінки в Facebook, також працює в юридичному відділі WePlay Holding, тобто у підпорядкуванні рідного брата свого чоловіка.

Холдинг Techiia завів в Україну російського букмекера 1xBet - розслідування - фото 4

Холдинг Techiia завів в Україну російського букмекера 1xBet - розслідування - фото 5

Холдинг Techiia завів в Україну російського букмекера 1xBet - розслідування - фото 6

Журналісти підкреслюють, що після того, як в ЗМІ потрапила інформація про продовження співпраці Techiia з 1xBet, на сайтах останнього стали зникати всі сліди WePlay Esports та анонси його змагань.

"Вочевидь, потрапивши у скандал, в Techiia намагались прибрати будь-які свої сліди на сайтах 1xBet. Але як це можна зробити, не маючи прямого контакту з російським букмекером та не маючи впливу на нього?", — йдеться в розслідуванні, автори якого не виключають, що питання "зачистки" згадок українських кіберспортивних змагань на сайтах російського букмекера могли обгорюватись прямо на сімейних вечерях родини Родіних".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини