Головна Новини Азарт 2021 Гральному бізнесу збираються знизити податки: як це оцінюють депутати
commentss НОВИНИ Всі новини

Гральному бізнесу збираються знизити податки: як це оцінюють депутати

Представники ринку азартних ігор можуть розраховувати на зниження податкової ставки до 10%

15 липня 2021, 15:12 comments1147
Поділіться публікацією:

Четвер, 15 липня, в парламенті видався насиченим. Одним із важливих законопроєктів, підтриманих у першому читанні, став документ під номером 2713-д. Ним передбачається визначення нової податкової ставки для підприємців, які займаються азартним бізнесом у країні. Як це рішення оцінюють нардепи, дізнавалася кореспондентка порталу "Коментарі" Марія Рада.

Гральному бізнесу збираються знизити податки: як це оцінюють депутати

Рада у першому читанні підтримала зниження податків для грального бізнесу. Колаж: "Вести"

На думку нардепа від "Слуги народу", глави фінкомітету ВР Данила Гетьманцева, подібний документ необхідний нашій країні.

"Ви знаєте, скільки податків зараз сплачується представниками грального бізнесу? Вони практично всі в тіні, а, значить, бюджет практично нічого не отримує від їхньої роботи. Ми ж хочемо встановити середню ставку, яку зможуть "потягнути" всі організації, що займаються азартними іграми", — говорить політик.

За його словами, тільки від видачі ліцензій на роботу різних гральних закладів український держбюджет вже отримав понад 1 млрд гривень. Податки зможуть наповнити скарбницю ще більше.

"Ми не плануємо нічого екстраординарного. Хочемо встановити звичайний податок на прибуток підприємства — це 18%, а також на додаток до цього податок на доходи від грального бізнесу — 10%, — пояснює Гетьманцев. — Також будуть обкладатися податками й виграші від 48 тисяч гривень і вище, це стандартна ставка у 18%".

Подібні виплати в бюджет доведеться вносити всім представникам азартного бізнесу: реальним і віртуальним казино, залам гральних автоматів, лотереям тощо.

А ось у політичній партії "Голос" не поділяють впевненості в необхідності прийняття подібного законопроєкту. За словами нардепа Ярослава Залізняка, є досить цинічним рішення ради "протягувати" на голосування відразу два протилежних законопроєкти.

"Тобто, вони пропонують проголосувати за 5600, який збільшить тиск на підприємців, і разом з цим знижують оподаткування для грального бізнесу, — обурюється депутат. — Мало того, що це цинічно, це ще й дозволить відійти від системи моніторингу, коли держава могла спостерігати, скільки податків вона отримує".

Не в захваті від такого документа і представник фракції ОПЗЖ Юрій Бойко.

"Це знущання, яке називається "легалізацією грального бізнесу", ще раніше було розкритиковане нашою партією. Ми й попередньо говорили, що це — чистий лобізм, який нічого не принесе країні", — стверджує народний обранець.

На його думку, в економічно ослабленій кризою країні, якою є Україна зараз, не можна було легалізовувати гральний бізнес, не вирішивши інших життєво важливих питань.

"Вони зараз скажуть, мовляв, ми зменшимо податки й азартний бізнес відразу вийде з тіні. Не буде такого", — резюмував Бойко.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, як обіцянки Зеленського щодо грального бізнесу в Україні розійшлися з нинішніми ініціативами парламенту. Деталі — в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися про те, що очікує вітчизняний ринок азартних ігор у майбутньому.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини