Джекпот для держави: БЕБ змусило оператора азартних ігор сплатити борг

Наразі керівнику підприємства оголошено про підозру у скоєнні злочину

Відомий український оператор азартних ігор добровільно сплатив до державного бюджету понад 1 мільярд гривень невиплачених податків. Це сталося після того, як Бюро економічної безпеки України (БЕБ) розпочало розслідування щодо умисного ухилення від сплати податків службовими особами компанії.

Розслідування, проведене БЕБ у співпраці зі Службою безпеки України (СБУ), виявило, що компанія завдала державі збитків в особливо великих розмірах у період з 2021 по 2023 роки. Під тиском доказів та ризиком кримінального переслідування, керівництво оператора азартних ігор прийняло рішення відшкодувати завдані збитки, сплативши загальну суму 1 мільярд 66 мільйонів гривень.

Зазначимо, що назву компанії БЕБ не вказує, описуючи її лише як відомого оператора азартних ігор

Наразі керівнику підприємства було оголошено про підозру у скоєнні злочину. Прокурори Офісу Генерального прокурора звернулися до суду з клопотанням про звільнення його від кримінальної відповідальності у зв'язку з добровільним відшкодуванням податків та завданої шкоди. Судовий розгляд клопотання триває, а оперативний супровід здійснюють співробітники СБУ.

“Прокурори Офісу Генерального прокурора скерували до суду клопотання про звільнення від кримінальної відповідальності у порядку, передбаченому ч. 4 ст. 212 Кримінального кодексу України у зв’язку зі сплатою податків, зборів (обов’язкових платежів), а також відшкодуванням шкоди, завданої державі їх несвоєчасною сплатою. Судовий розгляд клопотання триває. Оперативний супровід здійснювали співробітники Служби безпеки України”, - йдеться в повідомленні БЕБ

Читайте також на порталі “Коментарі” - Українська система регулювання азартних ігор, зазнавши в останні роки значних реформ, перебуває на стадії розвитку. Європейський досвід може слугувати прикладом для адаптації українського законодавства у сфері азартних ігор, зокрема щодо гармонізації нормативних актів та узгодження з правилами ЄС. Тому саме зараз час вивчити досвід європейських країн, які мають розвинуті та успішні системи регулювання азартних ігор, розглянути їхні основні правові стандарти та організаційні аспекти.