Азартні ігри без контролю: Гетманцев обіцяє радикальне рішення щодо КРАІЛ

Депутат Данило Гетманцев зазначив, що КРАІЛ планують ліквідувати до кінця жовтня

Народний депутат Данило Гетманцев анонсував, що в жовтні ліквідують Комісію з регулювання азартних ігор та лотерей (КРАІЛ). У відвертому інтерв’ю Українським Новинам, він заявив, що процес затягувався через інші важливі законопроекти.

"Я розумію, що затягнули. Але були причини для цього, зокрема було багато інших не менш важливих законопроектів. Ми його точно винесемо в жовтні. Ліквідація КРАІЛ відбудеться точно, без всяких заперечень", – розповів Гетманцев

Гетманцев також спростував звинувачення у тому, що уряд не спрямовував достатньо коштів на онлайн-моніторинг азартного бізнесу через КРАІЛ. Він наголосив, що відсутність цієї системи виникала не з недостатнього фінансування, а з навмисного блокування ініціативи з боку окремих державних службовців, що служило інтересам окремих організаторів азартних ігор.

“По-перше, це не так. По-друге, чому суспільство повинні хвилювати взаємовідносини одного державного органу з іншим всередині КМУ? Це якраз і є основним завданням державного менеджера – забезпечувати виконання покладених на нього функцій, співпрацюючи з колегами або йти у відставку. Я вважаю, це одна з основних причин, чому ми ліквідуємо КРАІЛ, бо це абсолютна бездіяльність і недолугість керівництва цього органу, який не зміг за три роки своєї роботи виконати основну функцію, основне завдання від держави – зробити систему онлайн-моніторингу.


Читайте також на порталі “Коментарі” - Комісія з регулювання азартних ігор та лотерей (КРАІЛ) анонсує суттєве реформування, яке передбачає нову структуру, розширені функції та нові підходи до державного регулювання. Як ці зміни вплинуть на розвиток ринку азартних ігор та які наслідки можуть мати для учасників ринку — читайте в матеріалі.